VARNING DÖDLIGA MANETER ÅTER FUNNA I PHUKET!!

Alla minns vi väl allt för väl den tragiska olyckan i Thailand i april där ett svenskt barn omkom. Nu har det hänt igen, en simmare dog förra månaden efter att ha bränts av dessa otäcka monster, även kallade "jelly-fish " 

Sedan olyckan i april har de thailändska myndigheterna tillsatt en forskargrupp som försöker kartlägga vilka maneter som finns i vattnen i södra Thailand och vart de finns. För någon vecka sedan när vi själva var i Thailand läste jag i Bangkok Post att man har nu funnit ett 30 tal av den dödliga maneten i vattnen söder om Phuket. Det läskiga är att dessa maneter är nästan osynliga då de är genomskinliga och att de dessutom är väldigt aggressiva och jagar sitt byte när de får korn på något. 

Nås av nya nyheter dag om att maneterna nu setts i vattnen vid Phuket's Nambor Bay, Krabi's Loh Samah Bay and the islands of Lanta and Phi Phi. Flera turister har skadats (har inte hittat info om de överlevt, de har iallafall blivit körda till Krabi Hospital och Phi Phi Health Station). Vi håller tummarna för att det gått bra! 

Är du i eller på väg till södra Thailand - se alltså upp om du badar i havet. Kanske ska du tom skippa havsbaden och hålla dig till poolen? 

BLIR DU BRÄND - HÄLL PÅ VINÄGER! 
Blir du bränd så se till att hälla på rikligt med vinäger och ta dig sedan omgående till sjukhus! 
MAN SKA ABSOLUT INTE HÄLLA PÅ KALLT VATTEN, SPRIT ELLER FÖRSÖKA GNIDA PÅ DET BRÄNDA OMRÅDET!! 
Giftet som maneternas tentakler innehåller kan döda inom 3 minuter... 

I Thailand har alla hotell och resorter uppmanats att ha en flaska vinäger till hands i 1:a förbandslådan då detta är det enda som hjälper om man blivit bränd av en manet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0